Науково-практичні семінари на кафедрі педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна

14 березня 2017 року кафедрою педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна проведено традиційні щорічні науково-практичні семінари, що відповідають спрямуванню діяльності кафедри, зорганізовані з метою практичної орієнтованості та популяризації магістратур зі спеціальності 073 «Менеджмент», вивчення досвіду ефективного менеджменту у різних галузях та обговорення представниками наукових спільнот актуальних питань реалізації управлінських проектів, інноваційного менеджменту навчальних закладів, прийняття управлінських рішень, використання теорії та практики управління в освітньому просторі України.

Цьогоріч програмою Всеукраїнських науково-практичних семінарів «Управлінська майстерність керівника навчального закладу», «Управління проектами у сфері науки освіти, інновацій та інформатизації», «Управління інноваційною діяльністю в освіті та у виробництві» було передбачено виїзне засідання на базі Омельницького навчально-виховного комплексу "ліцей – інтернат – дошкільний навчальний заклад" Кременчуцької районної ради Полтавської області.

Робота семінарів проходила у контексті творчої співпраці наукової спільноти із різних куточків України, представників місцевого самоврядування Кременчуцького району, Омельницької об’єднаної територіальної громади та постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури, а також за участі магістрантів-майбутніх менеджерів.

Голова Кременчуцької райдержадміністрації А.А. Безкоровайний та голова районної ради А.О. Дрофа привітали учасників Всеукраїнських семінарів та окреслили ключові вектори інноваційного розвитку регіону; голова Омельницької об’єднаної територіальної громади О.І. Шереметьєва розповіла про особливості соціо-адміністартивних трансформацій та розробку і реалізацію проектів територіального рівня; директор Омельницького НВК О.П. Яроменок поділилася досвідом управління освітнім закладом нового типу, який зараз обраний як опорна школа в реалізації реформ, передбачений Концепцією «Нова українська школа». Декан природничого факультету Полтавського НПУ імені В.Г. Короленка М.В. Гриньова долучилася до привітань учасникам семінару, подякувала представникам муніципалітету та передала господарям у особі директора НВК О.П. Яроменок подяку від ректорату університету за підписом ректора М.І.Степаненка.

Практична частина наукового дійства проходила у форматі взаємообміну досвідом. Адміністрацією Омельницького НВК було представлено досвід управління та діяльності як опорної школи і учасника проекту «Формування освітньо-культурно-спортивного простору» Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа». А представники випускової кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна презентували досвід підготовки магістрів-менеджерів, окреслюючи пріоритети управлінських спеціальностей та можливості для професійного розвитку і конкурентоспроможності у випускників магістратур 073 «Менеджмент».

Уся програма заходу реалізована у дружній, доброзичливій атмосфері, семінар став для учасників простором єдиного пошуку інноваційних теоретичних ідей та шляхів їх практичної реалізації задля прогресивного розвитку української освіти і нашої в цілому.