Майбутні магістри-менеджери вивчали досвід діяльності та управління Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді

 

Магістранти природничого факультету спеціальностей «Управління навчальним закладом» та «Управління інноваційною діяльністю» разом із викладачами Ю.П. Кращенком та Н.В. Бєляєвою у контексті реалізації практикоорієнтованої стратегії підготовки магістрів на кафедрі педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна здійснили навчальний візит до Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді.

Магістранти-управлінці мали змогу ознайомитися зіструктурою, основними напрямками та особливостями управління закладом освіти такого спрямування; історією виникнення та розвитку МАН у Полтавській області;значенням цього загальнодержавного науково-громадського проекту, спрямованого на сприяння творчому розвитку обдарованих, здібних до наукової діяльності учнів, школярів, студентів; долучилися до вивчення нормативної бази та перспективного планування закладу.

Методист наукових відділень технічних та комп’ютерних наук, математики, фізики і астрономії Ворона Лариса Іванівна, розповіла про проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у Полтавській області, про особливості обласних конкурсів і семінарів, які проходять на базі академії:  обласного конкурсу для учнів 9-11 класів «Фізика в житті людини», обласного конкурсу для школярів «Кристали: структура, властивості», обласного конкурсу для учнів 6-11 класів «Здорове життя – успіх буття» та міжнародні проекти.

Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді має 4 наукових відділення, які очолюються методистами: Коваленко Л.М. – методист наукових відділень мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, Салюк Н. В – методист наукових відділень хімії та біології, екології та аграрних наук, Ворона Л. І. – методист наукових відділень технічних та комп'ютерних наук, математики, фізики і астрономії та Сень Д. С. – методист наукових відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю.

Методисти керують роботою наукових секцій, проводять різноманітні заходи, координують роботу вчителів методистів. Як результат їхньої праці – обласні, всеукраїнські, міжнародні фестивалі, конкурси та турніри, де учні та студенти показують результати своїх наукових досліджень. При найменшому штаті методичних на наукових працівників Полтавська МАНум традиційно входить до десятки кращих в Україні.

Велику вдячність хочемо висловити працівникам Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді, за надану можливість вивчення специфіки діяльності осередків позашкільної освіти на прикладі МАНум, адже для нас, як майбутніх менеджерів – це безцінний досвід.