Візит до музею-заповідника Антона Семеновича Макаренка та Полтавської обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей імені А. С. Макаренка

1 листопада 2016 року магістранти природничого факультету (спеціальності «Управління навчальним закладом», «Управління інноваційною діяльністю» та «Управління проектами») разом із доктором педагогічних наук, професором, завідувачем кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І. А. Зязюна А. В. Ткаченком здійснили навчальний візит до музею-заповідника Антона Семеновича Макаренка та Полтавської обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей імені А. С. Макаренка Полтавської обласної ради.

Магістранти прослухали цікаву екскурсію про життя Антона Семеновича, його дитинство та юність, роки навчання, перше кохання, сім’ю, а також про інноваційну просвітницьку діяльність цього видатного соціального педагога-реформатора 20-го століття. У мальовничій природі, затишних кімнатах Червоного та Білого будинків колишньої колонії, розмаїтті меморіальних речей ожили і заговорили незабутні сторінки «Педагогічної поеми».

Особливо яскраві враження залишив по собі один із найкращих загальноосвітніх закладів області і України в цілому – Полтавська обласна гімназія-інтернат для обдарованих дітей імені А. С. Макаренка. Про багаті і самобутні традиції цієї незвичної школи, визначні академічні успіхи її учнів, особливості і труднощі управління нею із захопленням розповів директор – відмінник освіти України Валерій Іванович Шульга.