Презентація книги О.О.Нестулі "Основи лідерства. Наукові концепції"

«Лідерство – запорука розвитку молодого покоління» – така тематика прослідковувалась під час заходу, що відбувся у читальній залі Полтавського університету економіки і торгівлі 7 грудня 2016 р. Захід був присвячений презентації книги «Основи лідерства. Наукові концепції» професора, доктора історичних наук, ректора ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» О.О. Нестулі та кандидат історичних наук, доцент кафедри управління персоналом і економіки праці С.І. Нестулі.

Не байдужими до питань розвитку молодого покоління виявились і магістранти природничого ПНПУ імені В.Г.Короленка, які разом із деканом природничого факультету, доктором педагогічних наук, професором М.В. Гриньовою, доцентами кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна, кандидатами педагогічних наук Г.Ю. Сорокіною та Ю.П. Кращенко стали активними учасниками заходу.

Дата презентації книги не випадкова, адже збіглася вона в часі з Днем місцевого самоврядування, яке відзначалося 7 грудня. Присутніми на презентації були міський голова м. Полтава – О.Ф.Мамай, депутати районних та міських рад, члени Студентської ради Полтави, а також представники науки та освіти області. О.Ф.Мамая відзначив, що для розвитку міського самоврядування та громадянського суспільства необхідні сильні, харизматичні особистості – Лідери. Досягти цього можна, якщо постійно працювати над собою. «Чим би ти не займався в цьому житті – займайся цим систематично» – наголошував Олександр Федорович.

Під час презентації неодноразово наголошувалось про роль «Лідера» в суспільстві, окреслювалися перспективи та надбання теоретичного обґрунтування концепції «Основи лідерства». Зокрема за словами одного з авторів книги – О.О.Нестулі: «Курс «Основи лідерства» – на сьогоднішній день є затребуваним в усіх університетах України, а тому видання даної книги стане актуальним для розвитку молодого покоління».

«Це видання отримало диплом лауреата обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини» та стало дипломантом виставки «Публічне управління ХХІ століття»» – наголосила Л.М. Діденко – начальник редакційно-видавничого відділу ПУЕТ. Виступила під час презентації і співавтор книги С.І.Нестуля, яка, за допомогою відеоматеріалів продемонструвала як відбувається втілення наукових концепцій лідерства в ПУЕТ.

Тож світ побачив нове, прогресивне видання, яке повинно стати запорукою успіху та всебічного розвитку як молодого покоління так і суспільства загалом.

Татьяна Воскобойник