Міжмуніципальне співробітництво

30 вересня 2015 року на кафедрі педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбулася зустріч із представниками Проекту Німецького Товариства GIZ «Реформування адміністративних послуг на Сході України». У засіданні брали участь: заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, координатор національної платформи з питань розвитку міжмуніципального співробітництва В’ячеслав Толкованов, заступник керівника Проекту Німецького Товариства GIZ «Реформа управління на Сході України» Тарас Журавель, міжнародний експерт Проекту Німецького Товариства GIZ Штефан Дрегер, викладачі кафедри та магістранти.

Відкрила зібрання декан природничого факультету доктор педагогічних наук, професор Марина Гриньова. Вона представила гостям колектив кафедри та його наукові здобутки. Також розповіла про майже десятирічний досвід функціонування на кафедрі магістратури зі спеціальності «Управління проектами» та відкриття нової спеціальності «Управління інноваційною діяльністю», що мають відповідну ліцензію до 2019 року з підготовки управлінських кадрів.

Від імені кафедри проф. М. Гриньова подарувала представникам німецького проекту GIZ авторські навчальні посібники, які мають гриф МОН України, з дисциплін, що викладаються у магістратурі.

На думку В’ячеслава Толкованова, наразі є потреба створення агентств місцевого розвитку територіальних громадах. У зв’язку з цим, місцевому самоврядуванню Полтавщини не вистачає високоосвічених фахівців зі спеціальності «Управління проектами» та «Управління інноваційною діяльністю», які б готували ефективні проекти з розвитку територіальних громад.

Міжнародний експерт Проекту Німецького Товариства GIZ Штефан Дрегер висловив задоволення плідною співпрацею з реалізації проекту у Полтавський області, спрямованому на підтримку місцевого самоврядування та наголосив на важливості максимального зближення теорії і практики у підготовці фахівців з управління проектної діяльності, які стають все більш затребуваними на ринку праці.

Під час зустрічі сторони домовилися про створення нової дисципліни на базі кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І.А. Зязюна – “Міжмуніципальне співробітництво”. Планується розробити новий регіональний посібник авторського колективу та створити обласний ресурсний центр з підготовки проектних менеджерів та експертів. Проект передбачає навчання як на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, так і через обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Сторони також домовилися про проведення нової робочої зустрічі щодо питань підготовки менеджерів з проектної діяльності 2-3 листопада 2015 року.